Over beeldende therapie

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dat is ook het uitgangspunt van beeldende therapie.
Beeldende therapie (ook wel creatieve therapie, kunstzinnige therapie of vaktherapie) richt zich namelijk op beleven, doen en ervaren en heeft een (grotendeels) non-verbaal karakter. 
Ben je iemand van weinig woorden, kun je de juiste woorden niet vinden of word je overspoeld door gedachten?
Vormt taal een barrière, vind je het spannend om te praten of weet je gewoonweg niet precies wat er van binnen speelt? 
Zit je om wat voor reden dan ook niet goed in je vel? 
Dan kan beeldende therapie voor jou de uitkomst zijn!


We gaan aan de slag met creatieve materialen zoals verf, krijt, potloden, klei, houtskool en collagetechnieken, waar nodig aangevuld met mooie verhalen en fijne ontspanningsoefeningen.
Bij vrij & zinnig worden alle behandeltrajecten op maat gemaakt, ze zijn persoonsgericht en passend bij je hulpvraag.
Hierdoor dagen de oefeningen je uit tot bewustwording, het opdoen van inzichten en het in beweging zetten van ontwikkeling. 
De creatieve materialen worden ingezet om dat wat zich van binnen en wellicht op onbewust niveau afspeelt naar buiten te brengen via het werkstuk. 
Doordat er na iedere sessie een werkstuk ontstaat wordt jouw groei en kracht letterlijk en figuurlijk in beeld gebracht en ontstaat er meer zicht op jouw manier van denken, voelen en handelen. 

Beeldende therapie is een ontzettend leuke, creatieve, speelse en laagdrempelige manier om aan uitdagingen te werken. 
Hierdoor is deze vorm van therapie bij uitstek geschikt voor kinderen en jongeren!
Als (kinder)therapeut sta ik je bij door te delen wat ik zie gebeuren, je uit te nodigen tot een (verdiepend) gesprek, je te ondersteunen en aan te moedigen. 
De ervaringen die je op doet tijdens de therapie linken we zoveel mogelijk aan situaties uit je dagelijkse leven, zo kun je de opbrengst van je inzet zo goed mogelijk integreren.
Ervaring met creatieve werkvormen is niet vereist: het gaat bij beeldende therapie niet om het eindresultaat maar om het proces daar naar toe!


vrij & zinnig beeldende therapie voor kinderen en jongeren in Leiden